Östergårdsskolan i Halmstad. Foto: SVT

Papperskorgar i brand på Östergårdsskolan

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen brann det återigen på Östergårdsskolan i Halmstad.

– Vi vet att någon eller några har eldat i flera papperskorgar, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Förra året blev Östergårdsskolan utsatt för brandattentat upprepade gånger. Vid lunchtid under torsdagen var det dags igen. Räddningstjänsten och polis var snabbt på plats och kunde få kontroll på situationen.

– Vi pratade både med elever och personal för att försöka få klarhet i vad som har hänt. Det har brunnit i tre olika papperskorgar, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Misstänker ni att elever har gjort det här?

– Vi jobbar förutsättningslöst, men det är väldigt ovanligt att lärare tänder eld på papperskorgar. Men om det är elever eller någon annan som kommit in på skolan vet vi inte. Vi kan inte utesluta någonting, säger Ulla Brehm.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Vi får se vad vi får fram på platsen. Det är ofta någon som har sett något och det är viktigt att vi får ett stopp på det här innan det händer en allvarlig olycka, säger Ulla Brehm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.