• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Pärlplattorna blev Andreas Docks stressterapi

Publicerad

När Andreas Dock från Varberg gick in i väggen sa hans psykolog att han behövde skaffa sig en hobby utan koppling till datorer.

På så sätt skulle han få ordentlig paus från sitt jobb som it-tekniker. Andreas Dock vände sig då till whisky och cigarrer, trots att han aldrig varken rökt eller snusat tidigare. Men när ena sonen fick ett set med pärlor i julklapp, så var det det som han fastnade för.

– Men jag ville gå upp lite i nivå från de små gubbarna, så jag tog det till större höjder, säger han.

Inspireras av populärkulturen

Ofta är det fotografier som gäller men han har också hunnit med bland annat pärlat en stormtrooper som nu visas i entrén på en biograf i stan. Populärkultur är en återkommande inspirationskälla, och från början var det pixliga tv-spelskaraktärer som lockade.

Innan Andreas Dock sätter igång med själva pärlandet ska dock motivet förberedas i datorn. I klippet ovan förklarar han hur det går till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer