Världsstjärnan Per Gessle ligger bakom den officiella låten till bordtennis-VM i Halmstad. Foto: TT

Per Gessle bakom officiell VM-låt

Uppdaterad
Publicerad

När världsstjärnan Per Gessle från Halmstad blev ombedd att skriva den officiella låten till bordtennis-VM var svaret givet.

– När jag fick förfrågan att skriva den officiella sången för turneringen så fanns det ingen tvekan. Jag skrev låten tillsammans med några andra Halmstadbor, nämligen killarna i Galavant (Sebastian Atas och Victor Sjöström). Deras superduktiga kompis Viktor Broberg var också med på ett hörn. Vi hade hur kul som helst, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Bordtennis-VM arrangeras i Halmstad med start 29 april i år. Enligt Destination Halmstad, som är en av flera arrangörer, är det det största idrottsevenemanget i Sverige 2018 sett till antalet deltagande nationer, som uppgår till omkring 120 stycken.

Per Gessle

Då spelas låten första gången

Projektledaren Johnny Ewerstein är nöjd över att Per Gessle tackade ja till att skriva den officiella VM-låten.

– Det är fantastiskt roligt, och ännu roligare att det är en lokal världskändis, säger han.

I samband med EM-kvalet mellan Sverige och Danmark, som spelas i Halmstad arena tisdagen 27 februari, spelas den officiella låten för första gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Per Gessle

Mer i ämnet