– Jag får internationella förfrågningar ganska ofta om olika musikalprojekt och idéer. Det kommer säkert att hända ”down the road” när allt känns rätt, säger Per Gessle till SVT Nyheter Halland. Foto: TT

Per Gessle om nya musikalsatsningen

Uppdaterad
Publicerad
Billboardettor, sommarhits och rekordturnéer återkommer flera gånger på Per Gessles CV. Gyllene Tider- och Roxette-stjärnan har gjort mycket under sin karriär. Men att ge sig in i ett musikalprojekt är något nytt. Till nästa år kommer Halmstadprofilens musik ligga till grund för musikalen ”Halland love stories”.
– Det lät som en rolig och udda idé, säger Per Gessle till SVT Nyheter Halland.

Musikalen ”Halland love stories” har premiär i mars nästa år och ska baseras på hallänningarnas egna kärlekshistorier. Projektet drivs av Teater Halland som nu fått godkänt från Gessle att använda hans låtar. Publiken kommer däremot inte få höra några toner från Roxette eller Gyllene Tider, utan endast från hans solomaterial.

– Det lät som en rolig och udda idé. Många av mina låtar har på något sätt förankring i Halmstad och på västkusten så det kändes fint att de tänkte på mig, säger Per Gessle till SVT Nyheter Halland.

Läs mer: Teater Hallands vd om projektet med Gessle

För den som är bekant med Per Gessles låtar kan då och då hitta referenser från hemstaden Halmstad. Soloskivan Mazarin är ett exempel där Norre port, Kärleken (stadsdel i Halmstad) och Haverdals strand nämns i några av texterna.

Vilken av dina sololåtar tänker du spontant mest på kring temat ”Halland love stories”?

– ”På promenad genom stan” eller ”För bra för att vara sant” är väldigt mycket hemmaplan för mig. Det finns flera låtar på mitt nya album, som kommer i april, som också hör hemma här i Halmstad. Småstadsgenerna försvinner aldrig.

Får ofta internationella förfrågningar

Har du tidigare tänkt att ditt låtmaterial skulle passa i en musikal?

– Ja, jag får internationella förfrågningar ganska ofta om olika musikalprojekt och idéer. Det kommer säkert att hända ”down the road” när allt känns rätt.

Har du någon gång funderat på att skriva en musikal?

– Nej, men jag är ju ung ännu.

Läs mer: Per Gessle ut på sommarturné

Hur pass involverad kommer du att vara i projektet ”Halland love stories”? Kommer du att hålla dig borta från repetitionerna på teatern eller rent av ta över regin?

– Nej, detta är inte mitt projekt så jag kommer inte att lägga mig i alls. Men jag gillar idén! Lycka till!

Avslutningsvis, vilka låtar har du hittills i år lyssnat på mer än en gång?

– Väldigt många. Var ska jag börja? Linnea Henrikssons nya ”Säga mig” är väldigt bra. Bon Ivers senaste album är härligt konstigt. Efter min Nashville-resa i oktober till november så hamnade jag i en gammaldags country-koma. Kris Kristofferson och Willie Nelson och sådant. Bedårande. Och vad mer? Alex Shields ”New York City Ways” har gått varm i köket sen i julas. Men jag är ju jävig där, jag har varit med och skrivit den, avslutar Per Gessle.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Per Gessle

Mer i ämnet