Foto: TT

Per Gessle ut på sommarturné

Uppdaterad
Publicerad

Halmstadsprofilen Per Gessle ger sig ut på vägarna nästa sommar. Med sig i bagaget har han låtar från Gyllene Tider, Roxette, tidigare soloprojekt – men även en ny skiva på svenska

Per Gessle ger sig ut på soloturné under sommaren 2017. I samband med turnén, som når Brottet i Halmstad den 11 augusti, kommer han att släppa en ny skiva på svenska.

”En musikalisk selfie”

Gessle beskriver själv turnén som ”en musikalisk selfie” där hans tre olika karriärer får ta plats. På konserterna kommer han att blanda sololåtarna med låtar av Gyllene Tider och Roxette.

– Jag hade tänkt göra en turné som är låtbaserad, baserad på mina kompositioner genom åren. Jag har hållit på ganska länge som bekant men jag har aldrig gjort en stor turné där jag har spelat låtar både från mina soloplattor, Roxette och Gyllene Tider, säger Per Gessle till TT.

Ny skiva spelades in i Nashville

I vår släpper Per Gessle en ny soloskiva och låtarna från albumet lär vara lagom inarbetade när det är dags för ”En vacker kväll. Sommarturné 2017”. Han säger att den ännu så länge obetitlade plattan är väldigt viktig för honom.

– Jag har spelat in den i Nashville, var där en månad och spelade in. Det betyder inte att det är en countryplatta, men den har helt klart influenser från Nashville i arrangemang och känsla. Man kan säga att det är en liten kusin till ”Mazarin”-plattan.

Turnén drar igång i Helsingborg den 6 juli och därefter ska 18 platser få besök av Gessle och hans band. Biljetterna till sommarturnén släpps den 24 november.

Här spelar Per Gessle i sommar

JULI

6 Helsingborg – Sofiero Slott

7 Oskarshamn – Latitud 57

8 Örebro – Slottsparken

13 Rättvik – Dalhalla

14 Töreboda – Torget

15 Karlskrona – Hasslöfestivalen

21 Grebbestad – Tanumstrand

22 Göteborg – Trädgårdsföreningen

23 Fredrikstad – Månefestivalen

27 Stockholm – Skansen

28 Östersund – Storsjöyran

29 Piteå – Pite Havsbad

AUGUSTI

1 Borgholm – Borgholms Slottsruin

2 Malmö – Mölleplatsen

3 Arvika – Arvika Hamnfest

11 Halmstad – Brottet

12 Linköping – Stångebro

18 Uppsala – Botaniska Trädgården

19.8 – Eskilstuna – Sundbyholms Slott

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.