Se klippet där Johan Sandström förklarar att de vill ha en dialog med medarbetarna. Foto: SVT/Ida Röök Svalander

Personalchefen: ”Med heltid som norm kommer flera utmaningar”

Uppdaterad
Publicerad

Kungsbacka kommun är medveten om kritiken mot så kallat hälsosamt och hållbart schema, men personalchef Johan Sandström menar att frågan om heltid som norm är komplex. Och att personal säger att de inte vågar uttrycka sin åsikt öppet är något man från kommunens sida måste ta på allvar.

Johan Sandström är personalchef på förvaltningen för individ och familjeomsorg samt på förvaltningen för vård och omsorg. Enligt honom är det viktigt att ta personalens åsikter på allvar, samtidigt som han menar att arbetsgivaren och de anställda har olika uppfattningar om vad som är ett hälsosamt och hållbart schema.

Men när de anställda nu säger att de mår dåligt, att det inte är hälsosamt, hur agerar ni då?

– Vi måste ta deras åsikter på allvar, och titta närmare på detta. Vi vill få ihop en helhet som är bra för både medarbetaren, organisationen och våra brukare.

Hur reagerar du när du hör att anställda inte vågar tala öppet om kritiken?

– Jag blir inte förvånad för jag vet att vi i vissa enheter har problem med arbetsmiljön, vi måste försöka jobba med detta mer.

Se klippet ovan där Johan Sandström förklarar att de vill ha en dialog med medarbetarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.