• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Personbil och lastbil i krock – förare misstänkt för drograttfylla

Publicerad

Under fredagseftermiddagen krockade en personbil med en lastbil i Veddige utanför Varberg. Föraren till personbilen misstänks vara drogpåverkad och får följa med på fortsatt provtagning.

Det var vid halv fyra–tiden på fredagseftermiddagen som Räddningstjänsten fick larm och en krock på landsväg 850 utanför Varberg.

En personbil och en lastbil ska ha kolliderat med varandra. Föraren till lastbilen ska vara oskadd men föraren till personbilen uppges vara lindrigt skadad och blödde från pannan.

Lastbilen läckte diesel strax efter olyckan och fick bärgas. Personbilen, som enligt polisen är oförsäkrad, får ligga kvar i diket.

När polisen kommer till platsen misstänker de föraren till personbilen, en man i 35-årsåldern, för drograttfylleri och anses vara vållande till olyckan. Mannen förhörs på plats och får sedan följa med på fortsatt provtagning.

Initialt var vägen helt avstängd för trafik. Senare på kvällen öppnades ett av körfälten. Enligt en prognos från Trafikverket förväntas vägen vara öppen helt vid 22-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.