Personbilar blockerar räddningsfordonens utfart

Publicerad

På räddningstjänstens station i Torekov blockerar personbilar garageportarna och hindrar räddningsfordon från att rycka ut. ”Respektlöst”, säger räddningschefen.

– Det är respektlöst. Man bryr sig inte om regler, eller att det ligger en brandstation här. Det fördröjer vår insats. I sämsta fall får vi knuffa undan bilen med vår brandbil, säger Pelle Pettersson, räddningschef på Räddningstjänsten Båstad.

Pelle Pettersson och hans kollegor på räddningstjänsten har tröttnat på förare som parkerar utanför deras garageport. Under påskhelgen hände det återigen, och ju närmare sommarsäsongen vi kommer desto oftare händer det, menar han.

”Man är lat”

Men trots skyltningar på marken och på portar få räddningstjänsten inte bukt med problemet – och detta fastän att lösningen i själva verket finns nära till hands.

– Det finns en grusparkering här rätt över gatan. Man får ta sig omaket att gå tio meter. Det är inga astronomiska avstånd, säger Pelle Pettersson.

Men varför gör man inte det redan i dag, tror du?

– Man är lat. Och respektlös.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer