Polis i Kungsbacka vill få fler nattvandrare. Därför hölls det under torsdagen ett informationsmöte för de vuxna som vill engagera sig. Foto: TT

Polis i Kungsbacka vill få fler nattvandrare

Publicerad

Den ekande frånvaron från vuxna och nattvandrare på Valborgsmässoafton i Kungsbacka var droppen för polisen i kommunen. Under torsdagskvällen hölls därför ett informationsmöte för att locka fler vuxna att ge sig ut och nattvandra.

Det var en lugnare Valborgsmässoafton 2019 i Kungsbacka som sådde fröet till torsdagens informationsmöte. Det hela grundas i att polisen, trots uppmaningar till föräldrar, inte stötte på en enda under deras bevakning av aftonen. Polisen gick dagen efter ut med ett inlägg på sociala medier med frågeställnigen: ”Var var ni?

Polisen i Kungsbacka hoppas att informationsmötet ska locka fler vuxna att ge sig ut på stan och nattvandra.

– Vi har haft fungerande nattvandringar runt om sen tidigare men det fattas eldsjälar och samordning. Vem som helst kan nattvandra och för polisen är det jättetacksamt. De blir våra ögon och öron där vi inte kan vara, säger Anna Lindqvist, kommunpolis i Kungsbacka.

Ett tjugotal vuxna

Mötet lockade ett tjugotal vuxna som var nyfikna på att engagera sig som nattvandrare.

– Nu fortsätter vi att sprida budskapet och ser fram emot att komma igång så snart som möjligt, säger Anna Lindqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kungsbacka

Mer i ämnet