Lägenheten i centrala Falkenberg som stormades av polis under fredagen. Foto: Christian Nilsson

Två män häktade för grov våldtäkt och människorov

Uppdaterad
Publicerad

De två män, som greps under en stor polisinsats i centrala Falkenberg på fredagen, häktades på måndagen vid Varbergs tingsrätt, på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt och människorov. Tre tonårstjejer är brottsoffer i utredningen, enligt åklagaren.

De tre tonårstjejerna ska ha hållits fångna natten mellan den andra och tredje februari i en lägenhet i centrala Falkenberg, där en av männen är skriven.

Det var vid lunchtid på fredagen som de två männen i 30-årsåldern greps i samband med en polisinsats mot lägenheten, och flickorna kunde fritas. Under helgen har polisen hört vittnen och målsäganden, och haft flera förhör med de båda misstänkta.

Har flickorna blivit drogade av männen?

– Det kan jag inte svara på i nuläget. Nu ska det ske ett analysarbete och en teknisk undersökning, säger åklagaren Klas Lundgren som i övrigt är förtegen kring detaljerna kring händelsen.

Båda männen är tidigare dömda för bland annat ringa narkotikabrott och den ena för misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.