På nyårsdagen återupptog polisen sökandet efter en försvunnen kvinna i Laholms kommun. Foto: SVT och Google

Polisen avslutar sökinsatserna efter försvunna kvinnan

Publicerad

Polisen avslutar nu sökinsatserna efter den försvunna kvinnan i 70-årsåldern i Laholm efter onsdagens sökpådrag.
– Vi kommer inte att fortsätta sökandet imorgon. Vi har genomfört de åtgärder som vi kan göra, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Under onsdagen fortsatte polisen sina sökinsatser efter den försvunna kvinnan i 70-årsåldern från Laholm. Polisen använde sig av både helikopter och hundpatruller men vid 16-tiden avbröt och nu kommer man inte att fortsätta med sökarbetet.

– Polisen kommer inte att fortsätta sökandet imorgon. Vi har genomfört de åtgärder som vi kan göra och nu är området polisiärt genomsökt, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

LÄS MER: Fortsatt stora sökinsatser efter försvunnen kvinna

Även militärer samt frivilligorganisationen Missing people fortsatte sökandet under onsdagen. Missing people samlades vid åttatiden vid Ysby bygdegård i Laholm.

– Vi var startklara redan då och drog igång så fort ljuset bröt igenom. Vi har varit fem patruller ute idag, säger Magnus Reinhold, verksamhetsledare för Missing people i Halland.

Hur många har deltagit idag?

– Det har varit ett 30-tal sökande idag.

LÄS MER: Stor sökinsats efter försvunnen kvinna vid sjö i Laholm

Det var under förmiddagen på nyårsafton som kvinnan anmäldes försvunnen och hennes bil hittades i närheten av en sjö i Hjörneredstrakten i Laholms kommun.

Under eftermiddagen och kvällen fortsätter Missing people sitt arbete och trots att polisen nu väljer att avbryta sina sökinsatser så kommer Missing people fortsätta. 

– Vi ger inte upp så länge de anhöriga vill att vi ska fortsätta, säger Magnus Reinhold.

Enligt polisen handlar det om en svårtillgänglig terräng och de har ingenting emot att Missing people fortsätter med sökarbetet.

– Vi anser att området är genomsökt och Missing people kan egentligen gå in hur de vill, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer