Foto: Lennart Bensson

Polisen har gjort intressanta fynd i husbilen

Publicerad

Polisen har gjort vissa fynd som kan hjälpa till vid identifieringen av den döde person som hittades i en husbil tidigare i veckan.

– Fynden kan guida oss i rätt riktning, säger förundersökningsledaren.

Det var i onsdags som en död person hittades i en husbil i Kungsbackas kommun. Polisens tekniker har gjort fynd i fordonet, men vad för fynd det rör sig om vill man inte uppge.

– Fynden kan guida oss i rätt riktning när vi nu arbetar för fullt med att försöka identifiera den döde, säger Lars-Gunnar Perlinger som är förundersökningsledare för ärendet.

Det var en förbipasserande man som kikade in genom ett fönster i den gamla husbilen och då upptäckte kroppen.

Utreds som mord

Den är nu på rättsmedicin i Göteborg för undersökning och identifiering.

– Kroppen har legat i husbilen i flera år, berättar Lars-Gunnar Perlinger.

Ingenting inne i husbilen tyder på att något brott skulle vara begånget men polisen fortsätter att utreda fyndet som ett misstänkt mord så länge ett mord inte kan uteslutas.

Har fastighetsägaren kunnat ge några ledtrådar till vem den döde kan vara?

– Nej, vi har pratat med både markägare och fastighetsägare och de vet inte vem detta kan vara, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.