Foto: Skärmdump från sociala medier

Polisen hjälpte hemlöse ”Sven” – hyllas av hundratals

Uppdaterad
Publicerad

När polisen i Kungsbacka såg att hemlösa ”Sven” bara hade ett par sandaler och blöta raggsockor gav de mannen ett par överblivna kängor. Nu hyllas deras gärning i sociala medier.

Det hela började med att polisen fick ett jobb om en man som låg och sov i en trappuppgång i centrala Kungsbacka. När de kom till fastigheten hittade de ”Sven” – en hemlös man som sökt sig till trappuppgången för att söka skydd från kylan.

Sven berättade för polisen att han blivit hemlös för cirka åtta år sedan.

Den hemlöse mannen hade blivit erbjuden en varm dusch och fika av en kvinna som bodde i trapphuset, men tackat nej då han inte ville vara till besvär.

”Vi slogs av förundran i hur man i en sådan utsatt situation som Sven är, ödmjukt inte kan ta emot hennes hjälp utan ändå berättar hur han ska kämpa under dagen för att få ihop pengar för att köpa detta själv”, skriver polisen i ett inlägg på sociala medier.

Sandaler och blöta raggsockor

När ”Sven” skulle ge sig ut i kylan igen såg polispatrullen att han bara hade sandaler och blöta raggsockor på sig. De ringde då inre befälet som letade upp ett par överblivna kängor som patrullen hämtade och lämnade över till ”Sven”.

”Dessa kängor kommer göra mycket mer nytta på Svens fötter än vad de gör i en gammal skrubb på polishuset!”, skriver de i inlägget.

Hyllas i sociala medier

Nu hyllas polisens insats i sociala medier. Inlägget har fått 67 kommentar och gillats 445 gånger.

En följare skriver att det ”Värmer att se att någon tar hand om denna hemlösa mannen”.

”Ni har stort hjärta av guld”, skriver en annan.

”Fyfan va rörd jag blir, sånna förebilder! Så jävla vacker rent utsagt!”, skriver en tredje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.