Sängen där mordförsöket ska ha ägt rum. Bilden är från polisens förundersökningsprotokoll. Foto: Polisen.

Polis hörde erkännandet – knivmannen döms

Uppdaterad
Publicerad

Den utpekade knivmannen nekar. Men en polis hörde honom erkänna i telefon med dörren på vid gavel: ”Jag har huggit min kompis i magen”. 63-åringen döms till tre års fängelse.

Dramat utspelade sig hemma hos den 63-årige mannen i Kungsbacka kommun i augusti i år.

Offret, en man i 30-årsåldern, var på besök och det dracks rejält med sprit. Så långt är de båda männen överens om händelseförloppet.

Sedan menar offret att 63-åringen stack honom i magen med kniv när han låg i sängen. Han flydde till ett grannpar där han fick hjälp.

Ord mot ord

Den utpekade 63-åringen nekar däremot i alla förhör och i rättegången vid Varbergs tingsrätt. Han menar att den yngre mannen fick en blackout och högg sig själv i buken och sedan sprang ut ur bostaden.

Inga vittnen finns till händelsen. Ord står mot ord.

Men Varbergs tingsrätt tror mer på offret än den misstänkte gärningsmannen.

Erkännandet

Den polis som kom först till platsen har också vittnat om att hon hörde hans erkännande. Med tio meter kvar till bostaden såg hon att dörren stod öppen.

Hon hörde honom i telefon där inne och menar att hon hörde honom säga:

– Jag har huggit min kompis i magen.

63-åringen döms nu till tre års fängelse för grov misshandel.

Den skadade mannen vårdades på sjukhus i fem dagarna. Skadorna var inte livshotande, men kunde ha lett till allvarliga komplikationer, enligt rättsläkare i målet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer