Kvinnan, som är i 80-årsåldern, var ute och promenerade när hon blev påhoppad bakifrån och attackerad med ett vasst föremål. Foto: Mikael Berglund

Polisen i Falkenberg eftersöker film efter överfallet

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som först misstänktes för överfallet mot kvinnan i 80-års åldern i centrala Falkenberg som skadades svårt, släpptes på fri fot under tisdagen. Nu efterlyser polisen videofilmer och bilder från allmänheten.

Det var den 18 juli, någon gång mellan 13-14:00, som en äldre kvinna i Falkenberg kvinna skadades svårt efter ett överfall med ett vasst föremål. Den man som polisen först misstänkte för dådet släpptes på fri fot efter att misstankarna mot denne sänktes.

-Misstankarna mot mannen kvarstår, men har försvagats, så vi har inte tillräckligt för att hålla honom fortsatt anhållen. Förundersökningen fortsätter däremot. Vi arbetar brett och vill fortsatt ha in vittnesuppgifter, sa åklagare Andreas Bergman till SVT Nyheter då mannen släpptes.

Kvinnan i 80-års åldern fördes till sjukhus med allvarliga skador efter dådet som skedde när hon var ute på en promenad i Hästhagsudden i centrala Falkenberg.

Vädjar till allmänheten

Nu vädjar polisen om tips från allmänheten ytterligare en gång efter händelsen. Den här gången söker de även efter personer som kan ha filmat i närheten av platsen mellan 12:00 och 15:00. 

”Har du filmat på någon av dessa platser på angiven tid är vi intresserade av din film då den är värdefull i vårt utredningsarbete. Alla filmer är av intresse! Från bil, mobiltelefon, kamera m.m.” skriver polisen i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.