Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens arbete i Sloalyckan har underlättats det senaste året. Här berättar polischefen hur de upplever utvecklingen för deras arbete. Foto: Anton Johansson/SVT

Polisen i Falkenberg om de hotfulla situationerna: ”Har blivit mycket bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Det senaste året har polisens arbete på Sloalyckan i Falkenberg blivit bättre enligt de själva. Samarbetet med det kommunala bostadsbolaget är till stor del att tacka för det, enligt polisen.

Samarbetet går ut på att polisen inrapporterar personer som stör ordningen till bostadsbolaget, som sedan utfärdar varningar till berörda personer. I sista hand kan det bli aktuellt med vräkning.

– Vi går fortsatt in i området med högt säkerhetstänk, men situationen har blivit bättre, säger Pontus Remdahl, tf polischef i Falkenberg.

I klippet ovan berättar han om hur situationen utvecklats och om samarbetet med Fabo.

Se bilderna från polisens kroppskamera från insatser på Sloalyckan i Falkenberg:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I samband med nästan varje ingripande förra hösten förekom någon typ av hat, hot eller våld mot polisen. Se filmerna från polisens kroppskameror. Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.