” Om du ska resa bort, tala då om det för grannarna. De kan till exempel parkera sin bil på din uppfart” Foto: polisen/Daniella backlund/SvD/TT

Polisen i Kungsbacka varnar för inbrott

Publicerad

Polisen i Kungsbacka uppmanar invånarna att vara uppmärksamma efter tips om att brevlådor satts igen och att grenar placerats vid ytterdörren på flera hus.

På sin Facebook-sida skriver Kungsbackapolisen att de fått information från allmänhet i länet att någon har placerat ut en eller ett par grenar vid entrén till olika bostadshus. Det finns också uppgifter om utemöbler som flyttats och brevlådor som satts igen.

Ett sätt att se om någon är hemma

Enligt polisen är det ett tillvägagångssätt för att se om någon är hemma eller inte. Om grejerna inte flyttats så tyder det på att ingen är hemma i bostaden.

– Det är grannsamverkan som gäller. Om du ska resa bort, tala då om det för grannarna. De kan till exempel parkera sin bil på din uppfart, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.