Inga aktivister på Ringhals

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har nu sökt av hela Ringhalsområdet och inga aktivister har påträffats. Sökningen avslutades klockan halv fem på torsdagsmorgonen.

– Det söket som har genomförts i natt har inte gett några indikationer på att några obehöriga ska vara kvar, säger Ingmar Nilja, presstalesman vid polisen i Hallands län.

Polisen hade personal kvar vid kärnkraftverket under dagen, men avslutade insatsen vid tretiden på torsdagseftermiddagen.

Aktivister på kärnkraftverk

Efter intrången på Ringhals och Forsmark kallar nu Strålsäkerhetsmyndigheten vd:arna för landets kärnkraftverk till säkerhetsmöte den 19 oktober. De ska då redogöra för vilka åtgärder de tänker ta till – både på lång och kort sikt – för att förhindra framtida intrång, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

En 40-årig man som har suttit anhållen sedan 16-tiden på onsdagen efter Greenpeace-aktionen på Ringhalsområdet har nu släppts.

-Det fanns inte skäl för fortsatt anhållande. Men han är fortfarande misstänkt för medhjälp till grovt olaga intrång, säger Tommy Nyman, presstalesman vid Hallandspolisen, till TT.

Mannen greps utanför Ringhalsområdet vid lunchtid på onsdagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Aktivister på kärnkraftverk

Mer i ämnet