Polisen jagade ambulans i Varberg – visade sig vara missförstånd

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal polispatruller jagade en ambulans som har anmälts stulen i Varberg på torsdagsmorgonen. Enligt polisen har fordonet spårats under en färd mot Falkenberg och Halmstad. Efter dialog med ambulanschefen i Varberg visar det sig vara ett missförstånd. 

– Det låter som en kommunikationsmiss på något sätt, där den ene inte vet vad den andra har gjort, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Klockan 06.02 fick polisen larm om att en ambulans blivit stulen i Varberg. Flera polispatruller sattes in i sökandet efter fordonet, som kunde spåras ner till Falkenberg och Halmstad.

Omständigheterna kring tillgreppet är i nuläget oklara enligt polisen, som uppger att kan handla om servicepersonal som kör fordonet.

– Under 20 minuter har vi jobbat med en stulen ambulans och haft flera enheter på det. Men sedan vid 06.24 har vi fått bekräftelse från ledningscentralen att det är servicepersonal som kör bilen. Jag har inga mer uppgifter om det. Ledningscentralen har larmat polis via sos. Någon där har sagt att bilen är stulen, så jag får hänvisa till ambulansen i Varberg angående hur det har gått till, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Insatsen avslutas

Kort efter att polisen fått uppgiften bekräftad från chefen för ambulansen i Varberg avslutades insatsen. Det finns inga uppgifter om att någon patient ska befinna sig i ambulansen.

– Det låter som en kommunikationsmiss på något sätt där den ene inte vet vad den andra har gjort.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.