Foto: SVT

Polisen: ”Misstänkt mördad man kommer inte från Halland”

Publicerad

Polisen tror sig ha identifierat den döde mannen som hittades död i skogarna kring Marbäck utanför Halmstad i tisdags. Ingen är misstänkt för mordet i nuläget.

När SVT Nyheter Halland pratar med Cecilia Bergsten, chef för roteln föra grova brott i Halland, berättar hon att polisen tror sig veta vem den döde mannen är.

Enligt polisen var mannen i 30-årsåldern och inte hemmahörande i Halland. Mannen är inte anmäld försvunnen. Men identiteten är inte helt fastställd.

– Varför vi tror det hör till den typen av detaljer som vi håller för oss själva än så länge. Vi riskerar att påverka framtida förhör om vi är för detaljrika, säger Cecilia Bergsten.

Kan du säga någonting om vad han är hemmahörande?

Nej.

Varför är det så så svårt att identifiera mannen?

–  Det kan jag inte kommentera i nuläget.

Tror att han mördades på platsen

Överlag är hon fortfarande mycket förtegen kring polisens arbete när det gäller det misstänkta mordet nära Marbäck. Men polisen tror i nuläget att mannen har mördats på samma plats som kroppen hittades.

– Det har vi goda skäl att tro. Men det är en arbetshypotes i nuläget, säger Cecilia Bergsten.

I andra media har det förekommit uppgifter om att mordet kan liknas vid en avrättning, med skotthål i mannens huvud. Men det är uppgifter som Cecilia Bergsten inte vill kommentera. Hon väljer att inte heller dementera.

– Det får stå för ”andra media”, säger Cecilia Bergsten.

Inväntar utlåtande från rättsmedicin

I nuläget väntar polisen på att få veta vad rättsmedicin har att berätta om mannen. Det kriminaltekniska arbetet pågår fortsatt.

– Vi går vidare på bred front med ett stort antal förhör, säger Cecilia Bergsten.

Grannar hörde smällar

SVT Nyheter Halland berättade i går om att grannar i området hört smällar natten innan kroppen hittades.

– Det är inte ett orimligt antagande att vi kopplar samman vittnens iakttagande med gärningen i sig. Men jag kan inte kommentera på vilket sätt mannen har förlorat livet, säger Cecilia Bergsten.

Ett stort område har varit avspärrat i skogspartiet vid Marbärck och polisens sökande med hundpatruller har enligt Cecilia Bergsten gett resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man hittades död utanför Halmstad

Mer i ämnet