En man i 40-årsåldern omkom efter frontalkrocken med en tankbild på Nissastigen, riksväg 26, under måndagsmorgonen. Foto: Anders Andersson/frilans

Polisen: ”Personbilen har förmodligen kommit över på fel sida”

Uppdaterad
Publicerad

Den dödsolycka som inträffade tidigt på måndagsmorgonen utanför Åled håller på att utredas. Polisen misstänker inget brott utan tror att personbilen kommit över i fel körfält innan den smällt ihop med tankbilen.

En utredning görs alltid vid de trafikolyckor som krävt människoliv.

– Personbilen har förmodligen kommit över på fel sida, säger Sanna Hammarberg, förundersökningsledare på trafikpolisen i Region Väst.

En undersökning av olycksplatsen kommer göras i slutet på veckan tillsammans med Trafikverket. Detta för att undersöka om vägen kan ha varit sliten.

Kan dröja månader

Både tankbilen och personbilen har tagits i beslag. Förhör ska hållas med flera vittnen som befann sig i andra fordon vid olyckstillfället.

När är utredningen klar?

– Vi brukar invänta den slutgiltiga obduktionsrapporten och det kan ta månader, säger Sanna Hammarberg.

Den avlidna mannen i 40-årsåldern var hemmahörande i närheten av olyckan. Enslövs kyrka har under tisdagen gått ut på sociala medier med att de håller kyrkan öppen ”med anledning av gårdagens tragiska trafikolycka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sand har hällts ut kring tankbilen för att suga upp det bränsle som har läckt ut vid olycksplatsen. Foto: Anders Andersson/frilans

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.