Polisen utreder misstänkt mord i Veinge

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har påträffats död i Veingetrakten i Laholms kommun. Den man som anhölls misstänkt för mord har släppts på fri fot.

Det var vid fyratiden på onsdagsmorgonen förra veckan som Ambulans och räddningstjänst larmades till en bostad med anledning av ett hjärtstopp. Det gick inte att utesluta brott och polis tillkallades. En man som befann sig på platsen greps.

– En person har hittats död och dödsorsaken är oklar. Vi har en person anhållen för mord, säger åklagaren Ewa-Lotta Swahn till SVT strax efter personen hittades död.

Enligt åklagaren är den misstänkta brottsplatsen i trakten av Veinge. Kvinnan är i 60-årsåldern och anhöriga är underrättade.

Tros ej ha blivit mördad

Vid lunchtid på fredagen förra veckan släpptes den man som sedan onsdagen satt frihetsberövad misstänkt för mord. Obduktionen som skulle fastställa dödsorsaken försenades, och åklagarenbeslutade därför att det inte finns tillräckliga skäl för att fortsätta hålla den misstänkte mannen. Nu ska dock obduktionen vara genomförd.

– Vi har inga skäl i nuläget att tro att någon annan har orsakat hennes död, säger Cecilia Bergsten, kriminalkommissarie vid polisens avdelning för grova brott, till Hallandsposten på onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.