Polispådrag efter knivskärning i centrala Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Vid 16.30-tiden på måndagen ska en man ha blivit knivskuren i centrala Halmstad. Polisen letade under kvällen efter gärningsmännen, som uppges ha varit maskerade.

Mannen som skadats är i 30-årsåldern, hans skador rapporteras som ytliga men han fördes till sjukhus för vård.

Enligt polisen ska det handla om två gärningsmän, båda i 15-årsåldern. De ska ha varit maskerade och beväpnade med knivar.

– Det är i nuläget oklart om det rör sig om ett rånförsök, det senaste jag fått in från platsen är att den knivskurna mannen är förd till sjukhus. Han har två skador, en i armen och en i bröstet. De ska vara ytliga skador men vad det innebär exakt vet jag inte. När målsäganden har fått vård ska vi höra honom, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Rubriceras som mordförsök

Vid 17.45-tiden var det inte längre några enheter ute på platsen.

– Vi har en del uppgifter och har kontrollerat ett antal personer så vi har ett spaningsarbete i gång nu, ingen är gripen ännu, säger Stefan Gustafsson.

Vid 19-tiden meddelar polisen att händelsen rubriceras som försök till mord samt försök till rån, ännu är ingen gripen för händelsen.

Misstänkta gärningsmän omhändertagna

På onsdagen meddelar Johanna Åström som är chef polisens enhet för grova brott i södra Halland, att socialtjänsten har omhändertagit två misstänkta gärningsmän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.