Sista ordet är inte sagt om ny skola i Steninge. Ärendet går nu vidare till kommunstyrelsen. Foto: SVT

Politiker avslår ny Steningeskola

Publicerad

Under tisdagen valde kommunstyrelsens ledningsutskott att avslå barn- och ungdomsnämndens begäran om tilläggsanslag för att bygga ny skola i Steninge. Ärendet går nu vidare till kommunstyrelsen.

Beräkningar från fastighetskontoret visar att en ny F3-skola inklusive förskoleavdelningar skulle kosta runt 60 miljoner kronor att bygga.

– Liberalerna yrkar avslag på tilläggsanslaget för en skola i Steninge. Det är mycket viktigt att sikta mot framtiden och hushålla med kommunens resurser. Att då använda investeringspengar till att bygga en så liten skola är slöseri och gynnar inte barnens utbildning, säger kommunråd Suzanne Åkerlund (L).

Övertygad om att skolan kommer byggas

Ärendet är inte avslutat utan ska vidare till kommunstyrelsen för att sedan slutligen avgöras i kommunfullmäktige. Och kommunstyrelsens ordförande, Carl-Fredrik Graaf (M), är övertygad om att det blir en ny F3-skola.

– Jag räknar med att det blir en majoritet i både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för att bygga en ny Steningeskola. Vi ser att Steninge är en attraktiv ort med stor potential för att växa, då blir en ny F3-skola en naturlig och viktig del i samhället, säger Carl Fredrik Graf (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.