Bertil Göranzon, som är komminister i Falkenbergs pastorat, tror att den tragiska händelsen trots allt kan innebära något positivt för samhället. Foto: SVT

Prästen om samhörigheten efter tragedin

Uppdaterad
Publicerad

Falkenberg är i sorg sedan beskedet kom om att det med största sannolikhet var den försvunna 12-åringens kropp som hittades i Ätran i fredags. Samtidigt är det många som gläds över det stora engagemang som visats under sökandet.

Bertil Göranzon, som är komminister i Falkenbergs pastorat tycker att engagemanget är fantastiskt men är inte så förvånad.

– Jag tror att den här kraften finns hos oss när former skapas för att kanalisera det, säger han.

Möjlighet till samtal

Under lördagen höll Falkenbergs kyrka öppet för de som ville sörja, samtala och tända ljus. Komminister Bertil Göranzon var på plats för att prata med de som ville.

– Mest handlar det om frågor som varför händer sådana här saker och finns det mening i det? De lite existentiella frågorna som man bär på kan vi samtala om tillsammans. Vi har kanske inte alltid några svar heller. Det som ter sig meningslöst gör ju det för oss också, säger han.

Ser det positiva

Han menar att det dock går att se något positivt mitt i tragiken.

I klippet ovan berättar han om sina tankar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.