Nu får publiken komma tillbaka till fotbollsläktaren – men det finns regler som klubbarna måste förhålla sig till. Foto: SVT/Mirja Kvarnevik

Splittrade känslor när publik tillåts på fotbollsläktarna igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter månader av tomma läktare får nu fotbollsklubbarna i de lägre serierna välkomna åskådare tillbaka. Men det finns begränsningar: matchen måste bland annat spelas ”på en inhägnad idrottsplats eller annat kontrollerat arenautrymme” och det får vara max 50 personer i publiken.

Nu förs en febril diskussion i Snöstorp Nyhem FF:s styrelse. Halmstadklubben ska bestämma hur deras förening ska förhålla sig till de nya reglerna från Svenska fotbollsförbundet.

Suget efter fotboll är stort

Ordförande i föreningen, Ulf Sjögren, kan se problematiken med att släppa in publik på matcherna men vet att suget efter att vara på plats är stort. Nu har föreningen flera svåra beslut att ta – och redan idag, fredag, är det match för herrarnas A-lag mot Trönninge i division 6.

Klubbens damlag spelar i division 3 och har nästa hemmamatch mot Varbergs BoiS nästa helg.

I klippet förklarar föreningens ordförande vad det betyder för klubben att få släppa in publiken på nytt och vad som ändå får honom att tveka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.