En lätt lastbil stals från en butik i Billdal tidigt på lördagmorgonen och kördes sedan in i porten till ett närliggande företag. Foto: Privat

Rånaren stal lastbil – och körde in i företagslokal i Billdal

Uppdaterad
Publicerad

Först stals en lätt lastbil från en frukt- och gröntbutik och sedan kördes den in i ett företags lokal i Billdal. Rånaren ska ha fått med sig en tom kassaapparat.

Polisen larmades till företaget, som tillverkar inredning till bilar, vid 5-tiden på lördagmorgonen. En lätt lastbil hade körts in i företagets entré på Bolshedens industriväg i Billdal och det visade sig att den var stulen från en frukt- och gröntbutik i närheten. Bilen ska ha stulits genom att rånaren först stal bilnycklarna från butiken.

Under lördagsförmiddagen gjordes en teknisk undersökning och ett vittne hördes, enligt polisen.

– De har tagit kassaapparaten, men den var tom, säger bilinredningsföretagets ägare, som inte vill gå ut med sitt namn, till SVT Nyheter Halland.

Om något med stulits från företaget är i nuläget oklart.

Polisen har ännu ingen misstänkt.

– Troligtvis har tjuvarna åkt iväg i en annan bil, vi har sökt med hund men inte hittat några spår, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.