Foto: SVT (arkiv)

Rånförsök mot matbutik – personal till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En matbutik i Hyltebruk blev på torsdagskvällen utsatt för ett rånförsök. En anställd ska ha blivit slagen i huvudet med ett tillhygge och under fredagen fortsätter polisens jakt på gärningsmännen.

Larmet kom in klockan 19.29.

– Vi får in uppgifter om att det kommer in två män som försökt råna Coop-butiken i Hyltebruk. De två männen kommer in i butiken med halsdukar uppdragna över ansiktena, sa Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region väst till SVT under torsdagskvällen.

Slog personal i huvudet

Båda männen ska ha haft tillhyggen med sig. En man är klädd i svart tröja och en man i grå tröja, den ena av dem var enligt vittnen mycket smal.

En anställd ska ha fått ett slag i huvudet av ett tillhygge och fått föras till sjukhuset i Halmstad med lindriga skador.

På plats med hundpatrull

– Rånarna sprang från platsen och i samband med det ska en av dem ha tappat sitt tillhygge. Detta tar polispatrullen i beslag, säger Ulla Brehm.

Polisen har efteråt sökt i området med hundpatrull.

Rånarjakten fortsätter under fredagen

Under fredagsförmiddagen var ännu ingen gripen men polisen kommer att fortsätta jakten under dagen.

– Det fanns många vittnen och vi har hållit i en mängd förhör och under dagen kommer den tekniska undersökningen att genomföras. Men i nuläget har vi inga misstänkta för det här, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson, under fredagsförmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.