Foto: TT

Rättegång om bussolyckan i Sveg hålls i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången om bussolyckan i Härjedalen, där tre ungdomar från Marks kommun omkom och flera skadades, har flyttats från Östersund till Borås. Rättegången var tidigare planerad att hållas i Varbergs tingsrätt.

Tidigt på morgonen den 2 april 2017 körde bussen av vägen på E 45 cirka två mil söder om Sveg. Tre ungdomar omkom och ett 20-tal fick så svåra skador att de behövde sjukhusvård.

Chauffören åtalad

Åklagaren anser att olyckan berodde på att chauffören var trött och han står åtalad för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Den åtalade var hemmahörande i Halland och av den anledningen var rättegången planerad att hållas i Varbergs tingsrätt. Åklagaren har nu beslutat att den istället ska hållas i Borås. Rättegångsdatum är ännu inte bestämda.

– Det kommer bli en omfattande rättegång med upp emot ett femtiotal personer som ska höras. Det finns även mycket skriftlig bevisning, säger åklagare Mikael Bäckström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet