Regeringen hoppas att pengarna ska stärka arbetet med kortare väntetider för patienterna. Foto: SVT

Region Halland får 31 miljoner till vården

Uppdaterad
Publicerad
Region Halland från 31,4 miljoner av regeringen för att förbättra vården. Regeringen hoppas att pengarna ska stärka arbetet med kortare väntetider för patienterna i Halland.

För att få del av pengarna ska vissa krav uppfyllas. Regionen ska förbereda införandet av förstärkt vårdgaranti inom primärvården. Men också förbereda införandet av den infrastruktur som krävs för att på sikt kunna införa patientkontakt. En patientkontakt är en sammanhållen plan över inplanerade vårdinsatser som gör patienten mer delaktig i sin vård.

– Satsningen är en viktig pusselbit för att förbättra tillgängligheten för patienterna och korta vårdköerna inte minst för Hallands äldre. Jag hoppas 31,4 miljoner på ett aktivt sätt stärker arbetet för en kortare väntan för patienterna i Halland, säger Annika Strandhäll (S), socialminister, i ett pressmeddelande.

Totalt får regionen cirka 319 miljoner

Regionen har lämnat in en handlingsplan för genomförandet som godkänts av regeringen och får därmed pengarna. Totalt får regionen i år cirka 319 miljoner kronor från de delar av regeringens satsningar på sjukvårdsområdet som fördelas till landstingen och regionerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer