Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ansvaret ligger på apoteket, menar Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland. Klicka på klippet för att höra mer. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Region Halland tar inte ansvar för kylstrulet med vaccindoserna

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen vaccinerades iva-vårdpersonal på Hallands sjukhus med Modernas vaccin. På kvällen stod det klart att doserna transporterats i för låg temperatur. Totalt fem regioner har drabbats av missen från Apoteket AB som ansvarar för leveransen.  

– Vi har följt alla våra rutiner gällande mottagande, säger Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland.

Totalt 2100 doser av vaccinet har levererats med för låg temperatur till fem av landets regioner, varav 400 till Halland.

Halland var den region som uppmärksammade missen, enligt både Apoteket AB och regionen själva. Men innan vaccineringen stoppades hann runt 150 personer ur vårdpersonalen vaccineras under torsdagen i länet. De som fått vaccindosen ska ha kontaktats av regionen.

Påverkar inte kommande vaccinering

Strulet kommer inte påverka Hallands vaccinationsplan i övrigt, uppger Region Halland.

SVT Nyheter Halland har pratat med Magnus Frisk, pressansvarig på Apoteket AB, som säger att de i nuläget inte vet varför vaccinet har kylts i för låg temperatur.

– Vi kommer göra en rejäl utredning om varför det har blivit fel. Vi ser allvarligt på det som har hänt, säger Magnus Frisk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet