Hör mer om vad företaget The Loop Factory tycker Region Hallands borde göra i arbetet med hållbarhetsfrågorna. Foto: SVT

Företagaren: Regionpolitikerna i Halland dåligt pålästa om hållbarhet

Uppdaterad
Publicerad

Politikerna i Region Halland är för dåligt pålästa när det gäller hållbarhet. Det anser Varbergsföretaget The Loop Factory, som arbetar med att ta fram nya material som kan ersätta plastartiklar som vid förbränning bildar koldioxid och bidrar till växthuseffekten.  

Nu vill företaget att regionpolitikerna tar taktpinnen och driver hållbarhetsfrågorna framåt på ett tydligare sätt.

– För att kunna lösa klimatkrisen krävs teknikinnovationer. Politikerna behöver ta sitt ansvar och samarbeta mer för att skapa förändring, säger Anna Altner, vd för The Loop Factory och pekar på att andra regioner tar större ansvar för att driva hållbarhetsarbetet än vad Region Halland gör idag.

I klippet ovan får du se exempel på produkter som går att göra hållbart och höra mer om företagets kritik mot  regionpolitikerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatkrisen

Mer i ämnet