JO riktar skarp kritik efter att samtalslistor inte lämnats ut. Foto: SVT/TT

Region Hallands psykiatri kritiseras av JO

Publicerad
En hallänning begärde att få ut listor på telefonsamtal kopplat till vissa anställda inom psykiatrin, men förfrågan behandlades inte, påminnelser till trots. Nu riktar Justitieombudsmannen kraftig kritik mot psykiatrin inom Region Halland.

Nonchalansen är anmärkningsvärd. Det menar Justitieombudsmannen (JO) efter att ha utrett psykiatrin inom Region Halland för ett fall där en en hallänning begärt att få ut listor på telefonsamtal kopplat till vissa anställda inom psykiatrin. Men trots påminnelser fick hallänningen aldrig något besked om sin begäran och detta är oacceptabelt, skriver JO i ett beslut som riktar allvarlig kritik mot hanteringen.

– Detta är givetvis inte acceptabelt, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Region Halland menar att anledningen att förfrågan inte behandlades för att två snarlika ansökningar gjordes inom en kort tidsperiod, av samma person. Därför har ansökningarna betraktats som samma begäran, varför nu rutinerna har setts över.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer