• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Inledning av kortfilmsfestivalen Play i Halmstad. Foto: SVT

Rekordhögt deltagade på Hallands kortfilmsfestival

Uppdaterad
Publicerad

Trettonde upplagan av Hallands största kortfilmsfestival – Play – gick under söndagen av stapeln i Halmstad. Arrangörerna menar att den bara växer och växer. I år visades rekordmånga filmer.

– Vi har visat 30 filmer och så många har vi tidigare aldrig haft, säger projektledaren Annika Westerhult.

Filmskaparna kommer från hela länet och deltar i sammanlagt olika kategorier. Dessa är normalt sätt lättvikt (1 till 15 år), mellanvikt (16 till 19 år) och tungvikt (20 till 26 år). Men just årets upplaga innebär en förändring.

– Nytt för i år är att även personer som är 27 år och äldre får tävla. Vi fick en hel del förfrågningar om just det, förklarar Annika Westerhult.

Filmregissören Johanna Valero och Play-projektledaren Annika Westerhult. Foto: SVT

En av de som ingår i den nya kategorin är regissören Johanna Valero från Kungsbacka.

– Jag är tacksam över att vi äldre nu äntligen har ett ställe att visa upp våra filmer, säger hon till SVT Nyheter Halland.

Play innehåller flera prisutdelningar, exempelvis bästa foto, bästa dokumentär och bästa skådespelare.  I kategorierna mellanvikt och tungvikt görs också uttagningarna till den kommande Novemberfestivalen i Trollhättan. Den kallas ibland ”SM i ung kortfilm”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.