Starta klippet för att höra mer om Siw Carlsson Foto: SVT

Revydrottningen aktuell med friluftsteater på Vallarna

Uppdaterad
Publicerad

Buskisdrottningen Siw Carlsson är en mästare på att porträttera krutkärringar. I sommar är hon återigen aktuell med friluftsteater på Vallarna i Falkenberg med sällskap av bland andra Stefan och Krister. På lördagen är hon gäst i kulturprogrammet Sverige! på SVT.

Siw Carlsson slog igenom som revystjärna när hon var 40 år gammal och jobbade som kokerska. I år fyller hon 70 år och har sedan sitt genombrott hunnit bli en av vårt lands mest folkkära komiker. Sedan sitt genombrott har Siw Carlsson bland annat utsetts till årets smålänning och vunnit det stora revypriset Liston.

Till sommaren är buskisdrottningen återigen aktuell med friluftsteater på Vallarna i Falkenberg. En show som årligen lockar runt 100 000 i publik.

Berättar om sitt liv

I kulturprogrammet Sverige! pratar Siw Carlsson med programledaren Fredrik Önnevall om livet både på av scenen.

Siw Carlsson berättar bland annat om hur scenen fungerat som en tillflyktsort bort från problem och om hur mycket hon älskar sitt arbete.

– Där är jag fullständigt trygg. Det är det bästa stället i hela världen, säger Siw Carlsson i programmet.

För att höra mer om revydrottningenm, kolla på inslaget ovan eller på SVT programmet Sverige!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.