• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. Läs mer

Till vänster ur numret ”GES-grabbar kräver tull” och till höger spelar ”Birger” Ulf Kristersson. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/Glenn T. Unger

Revykungen lättad efter premiären

Publicerad

På trettondagsaftonen slog Falkenbersgsrevyn upp portarna för årets revy ”Uppskruvat”.
– Det gick som man önskat om man själv fått regissera publiken, säger revypappan Magnus Wernersson.

Enligt tradition spelas två föreställningar på premiärdagen, men det återstår fortfarande 64 stycken av årets revy i Falkenberg. Förra årets upplaga sågs av 24 000 besökare och i år är redan 22 000 biljetter sålda. Producenten Magnus Wernersson är nöjd med intresset och publikens respons på premiären.

– Man har tänkt hur det ska bli och vi har ju haft provföreställningar. Men det är ändå inte samma sak som när det är på riktigt, säger Magnus Wernersson.

Birger som Ulf Kristersson

Enligt honom var publiken som mest exalterad över numret ”Valliansen” där bland annat de populära Stefan & Krister-figurerna Olvert och Birger dyker upp – i en lite annan skepnad – där de tar rollen som Stefan Löfven och Ulf Kristersson.

– Det var hysteriskt i salongen. Numret anspelar på vallarna och alliansen. Att turerna kring regeringsbildningen kommer att spelas som fars på vallarna nästa sommar. Ett talmansinspirerat Nor(l)én-drama, säger Magnus Wernersson.

I 159 dagar har han och övriga medverkande arbetat med revyn. Med början i Krogsered har Magnus Wernersson satt upp revyer sedan 1982. Men premiärnerverna finns där fortfarande.

Jag är lättad men ändå hungrig. För mig var det här kanske den roligaste revyproduktionen jag har jobbat med, säger Magnus Wernersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer