Hans Hoff (S), riksdagsledamot, lobbar för att den nya polishögskolan ska hamna i Halmstad. Foto: TT

Riksdagsledamoten: Därför bör Halmstad få polishögskolan

Publicerad

Regeringen har ett uttalat mål om att fler statliga jobb ska fördelas över hela Sverige. Enligt riksdagledamoten Hans Hoff (S) har Halland få statliga jobb i förhållande till befolkningsantalet. Därför bör den nya polishögskolan hamna i Halmstad, menar han.

Två lärosäten är aktuella för tilldelningen av en ny polishögskola. Dels Borås, dels Halmstad. När statsministern Stefan Löfven och justitieministern Morgan Johansson besökte Halmstad i förra veckan kom beskedet att ett beslut om var den nya polishögskolan hamnar väntas innan sommaren.

Den halländske riksdagsledamoten Hans Hoff (S) är en av flera som lobbat för att valet ska falla på Halmstad. Under tisdagen skickade han in en skrivelse till Regeringen.

Få statliga jobb i Halland

I den pekar han på att Halland är ett av de län som har lägst andel statliga jobb. Och i skrivelsen undrar han huruvida Regeringen kommer väga in det i beslutet, eftersom det är Regeringens ambition att de statliga jobben ska fördelas jämnare över hela landet.

– Det är ytterligare ett starkt argument skulle jag vilja säga, säger Hans Hoff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.