Meteorolog Marcus Sjöstedt berättar om ovädret som är på väg in över Halland. Foto: SVT

Varning för kraftiga åskskurar: ”Bra att vara beredd”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen förväntas ett kraftigt oväder dra in över Halland och Västkusten. Lågtrycket är på väg söderut från Västra Götaland och på sina håll kan det komma upp emot 35 millimeter regn på bara tre timmar.

– Det kan förekomma regn och åska hela dagen, men framförallt fram emot kvällen kan det bli kraftigare i lokala områden. Man får vara beredd på ett riktigt oväder helt enkelt, säger Henrik Reimer, meteorolog på SVT.

Den senaste veckans varma temperaturer och torka kan snart vara till ända. Regn, åska och svalare väder är på väg att nå Halland under måndagen. Kulmen förväntas nås under måndagseftermiddagen och kvällen.

– Det finns risk för större vattensamlingar och fyllda brunnar. I det stora hela är det samma lågtrycksområde som dragit in över centrala Europa, men jag skulle inte förvänta mig att det blir lika illa, säger Henrik Reimer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.