Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Innan valet hade nog inte många gissat att dessa två skulle sitta i samma styre. Har väljarna fått vad de röstade för? Det ger Pålsson (S) och Fallkvist (M) sin syn på i klippet. Foto: Anton Johansson/SVT

Rivalerna ska styra Halmstad tillsammans: ”Har lagt ideologiska skillnader åt sidan”

Publicerad

I flera mandatperioder har S och M lärt känna varandra utan och innan, som politiska motståndare. Nu ska rivalpartierna styra kommunen tillsammans.

– Vi har valt att fokusera på frågor där vi är eniga, säger Stefan Pålsson (S)

Inför valet var det nog inte många som hade tippat att styret i Halmstad skulle stavas S+M+KD, men precis så blev det. När valresultatet stod klart och förhandlingar både till höger och vänster hade strandat så formades Ansvar för Halmstad, den koalition som ska styra kommunen de kommande fyra åren.

– Med facit på hand så var det här den bästa lösningen för Halmstad, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Pålsson (S).

Anna Fallkvist (M) håller med om att denna typ av lösning behövdes.

– Vi behövde kraftsamla i en orolig tid, vi får lägga de ideologiska skillnaderna åt sidan, säger hon.

I klippet ovan berättar Stefan Pålsson (S) och Anna Fallkvist (M) om hur de ser på att nu styra med sina forna rivaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.