Ronny Löfquist (S) om uppgifterna: ”Ser det som mycket allvarligt” Foto: SVT

S-politiker stängs av efter anklagelser om olämpligt uppträdande

Uppdaterad
Publicerad

S-politikern Lars El Hayek har stängts av från Socialdemokraterna och uppmanas nu att lämna sina uppdrag. Detta efter att uppgifter om olämpligt uppträdande mot andra personer framkommit.

Lars El Hayek är bland annat vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden och ordförande för Socialdemokraterna i Halmstad, han har nu stängts av från partiet, efter att Socialdemokraterna i Halland fått in uppgifter om att han har uppträtt olämpligt mot flera personer, något som Hallandsposten var först med att rapportera.

– Vi har enhälligt i styrelsen för Socialdemokraterna i Halland beslutat att stänga av honom. De uppgifter vi har fått till oss ser vi som mycket trovärdiga och allvarliga, säger Ronny Löfquist, ordförande för Socialdemokraterna i Halland.

SVT nyheter Halland har pratat med Lars El Hayek som säger till SVT att han tillbakavisar alla anklagelser och är bestört över hur partiet hanterat anklagelserna mot honom.

I klippet ovan berättar Ronny Löfquist (S) mer om avstängningen och varför S-ledningen fattade beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.