Så blev straffet efter vansinnesfärden i Halmstad centrum

Uppdaterad
Publicerad

En lyxbil kom körande i hög fart på Halmstads gågator i centrum. Chockerade fotgängare tvingades hoppa undan för att inte bli påkörda.

På onsdagen, tio månader efter vansinnesfärden, föll domen mot föraren.

Föraren, en man i 40-årsåldern, döms nu för vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning med 180 dagsböter som påföljd.

Händelsen, som utspelade sig den 3 augusti 2021, fick stor uppmärksamhet. Färden gick i hög hastighet genom gågator i centrum och över gångbron vid Stadsbiblioteket.

– Jag tycker inte det är mer än rätt att han döms, folk kunde faktiskt ha dött, säger vittnet Malin till SVT Nyheter Halland efter domen. Hon har i förhör uppgett att hon nästan blev påkörd vid händelsen.

Mannen har erkänt gärningen men menar att han inte haft för avsikt att skada någon. Han erkänner även att han kört med återkallat körkort.

Tingsrätten: Körde i hög hastighet

Vittnen har i förhör uppskattat att föraren körde i mellan 80 och 100 kilometer i timmen. Tingsrätten bedömer däremot att hastigheten varit lägre, men att den varit hög i förhållande till omgivningen.

Mannen är sedan tidigare dömd för flera brott, bland annat narkotikabrott och ringa vapenbrott. Han har också dömts för att ha kört utan körkort i 166 kilometer i timmen på E4:an.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.