Våxtorpsbadet ska renoveras. Foto: Marielle Nilsson, badmästare Våxtorpsbadet

Laholms utomhusbad ska renoveras

Uppdaterad
Publicerad

I Laholm har man nu bestämt att utomhusbaden i Vallberga och Våxtorp ska renoveras och fyllas med vatten som inte är dricksvatten till sommaren. Detta eftersom det råder bevattningsförbud i södra Halland på grund av de låga grundvattennivåerna.

I Halmstad och Laholm förbereder man sig för hur de kommunala friluftsbaden ska hanteras under sommaren. I Laholm väcktes diskussionen om hur man ska göra med två av utomhusbaden till sommaren som båda har stort behov av renovering.

Oansvarigt

Inför beslutet har det diskuterats att helt torrlägga bassängerna i sommar, något som har väckt starka reaktioner på de berörda orterna.

Och under onsdagen beslutade kultur- och utvecklingsnämnden att utomhusbaden i Vallberga och Våxtorp ska renoveras och i sommar fyllas med vatten från Laholm, som inte är dricksvatten.

Men nämndens ordförande Cecilia Roos (M) är missnöjd med beslutet.

– Jag är riktigt besviken, för man vägrar visa på hur det ska finansieras, det blir en hyreshöjningen för vår del. Det är riktigt oansvarigt, säger hon.

Vad hade du velat att beslutet skulle bli?

– Jag hade velat avveckla dem. Vi har fått påbud från kommunfullmäktige och kommunstyrelsen att vi ska vara återhållsamma och tänka långsiktigt. Det här är inget långsiktigt beslut.

Mindre renovering

I handlingarna till sammanträdet omnämns renoveringsbehovet motsvara investeringar på mellan två och tre miljoner kronor.

Men nämnden beslutade att baden ska renoveras bara så mycket som är nödvändigt för att få igång verksamheten så fort som möjligt.

De andra tre utomhusbaden som finns i kommunen berördes inte alls på mötet.

– De måste vi ha igång på något sätt, med tanke på simskolan, säger Cecilia Roos (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.