Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar sjukhuspastorn Harald Fritzon hur man kan göra för att ta farväl till närstående som ligger på sjukhus i rådande pandemitider. Foto: Alexandra Nordwall/SVT

Så kan du ta ett sista farväl utan att trotsa besöksförbuden

Uppdaterad
Publicerad

Besöksförbuden som råder på sjukhusen har lett till att flera har dött utan en närstående vid sin sida. Enligt sjukhuspastorn Harald Fritzson är det viktigt att få ett avslut – inte minst för det fortsatta sorgearbetet.

– Om det är möjligt att kunna ta ett farväl är det av största betydelse, säger han.

Även om många föredrar att säga farväl på plats har det under pandemin varit svårt att ordna vid Region Hallands sjukhus vid vissa tillfällen, exempelvis vid plötsliga dödsfall. Men det finns hjälpmedel att ta till tipsar sjukhuspastorn – utan att vara på plats vid sjukhusbädden.

Klicka på klippet för att se sjukhuspastorn Harald Fritzon berätta hur man kan göra för att ta farväl i rådande pandemitider. I klippet tipsar han också om hur man kan göra för att bearbeta sorgen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet