Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter folkstormen i höstas – nu låter Laholms kommun gatubelysningen vara tänd. Se nye ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden, Thor Gunnar Bjelland (M), förklara beslutet. Foto: SVT/ TT

Så blev beslutet om gatubelysningen i Laholm

Uppdaterad
Publicerad

Efter folkstormen i höstas beslutar samhällsbyggnadsnämnden i Laholm nu att inte gå tillbaka till delvis släckt gatubelysning. Istället vill nämnden jobba långsiktigt och byta ut lamporna till LED-lampor. Se ansvarig politiker förklara det nya beslutet.

I höstas beslutade Laholms kommun att släcka ner två tredjedelar av gatubelysningen i kommunen. Beslutet väckte starka reaktioner bland laholmarna och nämnden tvingades backa ganska omgående och tända upp igen.

Sedan dess har det gjorts en utredning som bland annat visat att en nedsläckning kan kosta mer än vad det sparar. Det är den som politikerna nu grundar sitt beslut på.

En del av politikerna i  samhällsbyggnadsnämnden, bland annat ordföranden, har också bytts ut i och med att en ny mandatperiod påbörjades vid årsskiftet.

Se den nye ordföranden Thor Gunnar Bjelland (M) förklara beslutet i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer