Se hur det såg ut på fredagen när nollningen av årets nya studenter på Högskolan i Halmstad inleddes på amfiteatern på Linehed. Foto: Halmstads kommun

Så ska Halmstad erövra titeln Årets studentstad

Uppdaterad
Publicerad

Nu nollas en ny generation högskolestudenter i Halmstad. Samtidigt inleds ett tätare samarbete mellan högskolan, studentkåren och kommunen – målet är att Halmstad ska bli årets studentstad.

Studentkåren, högskolan och Halmstads kommun har kommit överens om att intensifiera sitt samarbete på flera plan i projektet ”Halmstad hjärta student” med siktet ställt på att bli årets studentstad.

Det handlar bland annat om att bjuda in fler än enbart studenter till högskolans studentevenenemang, så som regattan i Nissan 26 augusti.

Kommunens del i samarbetet är att sprida informationen till invånarna i Halmstad.

Vill ha utmärkelse

En uttalad målsättning är Halmstad ska vinna utmärkelsen ”Årets studentstad”, som Sveriges förenade studentkårer (SFS), delar ut.

– Men det handlar också om att utveckla kontakterna till näringslivet och att skapa ett forum för att diskutera bostadspolitiken eftersom det fortfarande är brist på studentbostäder, säger studentkårens ordf Hanne Göransson till SVT Nyheter Halland.

Och för det ändamålet har det redan nu bildats en operativ grupp.

På amfiteater på Linehed i Halmstad inleddes årets nollning av nya studenter vid Högskolan i Halmstad. I klippet kan du se hur det såg ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.