Så tycker ni om dagens skyltdockor

Publicerad

Det har kommit många reaktioner på SVT Nyheter Hallands reportage om de nya skyltdockorna, vars utseende mallas efter Halmstadbors kroppar. Flera är kritiska till de traditionella dockorna som brukar stå i skyltfönstrena i dag. I klippet och i chatten kan du ta del av de åsitker som har kommit in.

SVT rapporterade · Vad tycker du om dagens skyltdockor?

09.24
Ett mycket .👍👍👍
09.31
Orealistiska proportioner!
09.39
Tycker nog att de kunde ha skyltdockor med kroppar som faktiskt ser ut som folk gör och i lite olika storlekar. Jobbade i en second-hand affär tidigare och vi använde oss av gamla skyltdockor och även provdockor även i större storlekar (från storlek 40 och upp). Det var väldigt omtyckt av kunderna.
09.41
För smala, och liknar mest unga kvinnor, används även till kläder som riktar sig till den äldre konsumenten.
09.59
ibland tycker jag att jag är cool men det verkar inte som om skyltdockorna tycker det :(
10.00
Borde väl representera något slags medel-mått
10.01
Trött på det. Lockar inte ens till köp eftersom att ingen kan se hur kläderna faktiskt sitter.
10.04
Tycke de är fulla asså det borde finns i olika färger tex grön
10.04
Skulle vara fantastiskt bra om butikerna hade mer variation på skyltdockorna. Dels givetvis för att minska kroppshetsen men också för att kunna inspirera kunder med kläder som passar för olika kroppstyper. Idag så är ju alla dockor stöpt i samma form, vilket egentligen är helt orimligt.
10.14
Varför skall man visa på att ett ohälsosamt levande är ok? Att vara överviktig kanske inte alltid är ett val men 90% av fallen är det garanterat så. Låt skyltdockorna vara normalt smala och inse istället att ett ohälsosamt levande/övervikt och fetma är ett växande samhällsproblem som kostar liv och pengar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer