Rebecka samlar barnvagnar till flyktingar i Moria

Uppdaterad
Publicerad

Efter branden i flyktinglägret Moria på grekiska ön Lesbos i början på september är läget för migranterna kritiskt. Rebecka Larsson har startat en insamling av barnvagnar och andra förnödenheter i Halmstad. Hon hoppas på stor uppslutning.

Det var den 9 september som Europas största flyktingläger Moria eldhärjades. Rapporter vittnar om att situationen för migranterna är svår.

Rebecka Larsson hoppas nu att hon, genom organisationen Team Sweden volunteers, ska kunna fylla en 200 kvadratmeter stor lokal på Slottsmöllan i Halmstad med grejer, som sedan ska köras med lastbil till Moria.

– Jag skänkte själv en barnvagn till insamligen förra året, och startade också ett upprop kring en insamling. Då fick jag ihop ett släp med grejer, nu vill jag att det ska bli ännu mer, säger hon.

Se klippet ovan, där Rebecka förklarar mer om insamlingen och sitt engagemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.