Nermina Bosno Keisu uppskattar att 80 procent av hennes garderob är second hand och till stor del från grupper på sociala medier. Foto: Johanna Holstein

Såhär minskar de sin klimatpåverkan – och har en snygg garderob

Uppdaterad
Publicerad

Grupper där folk säljer och köper kläder till varandra fullkomligen exploderar på sociala medier. – På hektiska dagar kan det läggas upp 5-10 annonser på en kvart, säger Jennie Karlsson som är administratör i gruppen Labels We Love.

40 000 medlemmar. Så många är det i två av Sveriges största grupper på sociala medier där personer köper och säljer kläder till varandra.

”Plagg blir sålda efter några minuter”

Det läggs upp hundratals inlägg i veckan och ofta är det mer än ett plagg som säljs i varje inlägg.

– Allting blir inte sålt men det händer varje dag att plagg blir sålda efter bara någon minut, allt efter beroende på hur eftertraktat plagget är, säger Jennie Karlsson som är administratör i en av de större grupperna, Labels We Love.

Hallänningar som fyndar andrahand online

Två som gärna köper och säljer kläder i grupperna är Nermina Bosno Keisu från Laholm och Cecilia Lindberg från Halmstad. Deras garderober innehåller till stor del fynd från second hand-grupper online.

– Vi måste bli bättre på att använda det som finns i världen, säger Nermina Bosno Keisu.

– Jag älskar att fynda saker jag har letat efter och i dag är mycket av det som säljs i andrahand i väldigt bra skick, säger Cecilia Lindberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.