Projektledaren Henrik Larsson berättar om varför sanden måste flyttas. Foto: SVT

Sand flyttas för nästan en miljon kronor i Tylösand

Uppdaterad
Publicerad

I Tylösand utanför Halmstad lägger kommunen nu 800 000 kronor för att flytta sand som blåst från stranden och nu blockerar räddningsvägen vid Prins Bertils stig. Under april månad kommer arbetet att pågå och vägen kommer bitvis vara avstängd.

På torsdagen påbörjades arbetet med att förflytta sanden. Orsaken till de gigantiska sanddynerna som fått räddningsvägen att svämma över är blåst – något som är ett återkommande problem.

Men detta året har kommunen valt att ta ett krafttag och inte bara flytta sanden från räddningsvägen, utan även de stora sanddynerna, tillbaka mot stranden.

– Normalt lägger man mellan 300 000 och 400 000 kronor på att hålla vägen öppen. Vi lägger dubbelt så mycket i år men detta ska ge en vinst i framtiden, säger Henrik Larsson, projektledare vid teknik- och fritidsnämnden i Halmstads kommun.

Se de enorma sanddynerna som bildats i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.