Martina Engström visar upp brädspel Foto: SVT

Se bilder från Warcon i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

För nionde året i rad arrangeras Warcon. Över 200 personer kom till Varbergs spelkonvent under lördagen.

– Folk hade det trevligt och det var många nyfikna som kom förbi till spelkonvent som inte hade anmält sig och det är roligt. Vi hade Pokémonskola där man fick prova på kortspelet Pokémon och det lockande många barnfamiljer, säger Frida Karlsson som är pressansvarig för Warcon

Trots att det under lördagen var fint värdet var det många som besökte spelkonvent, arrangörerna uppskattar att 200 till 250 personer kom.

– Det tycker vi är bra, för det är första gången vi är på Campus Varberg, säger Frida Karlsson.

Spel för alla

Arrangörerna försöker göra alla välkomna och att man ska känna sig trygg.

– Något som vi märke var uppskattat var är Feministisk Figurspel. Det är en grupp som arrangerar olika turneringar i figurspel, säger Frida Karlsson.

Gill Edgar visar upp figurspelet Test of honour. Foto: SVT

Ett återkommande arrangemang

Första gången Warcon hölls var 2009 och sen dess är spelkonvent ett återkommande arrangemang i Varberg. Hundratals personer kommer till västkusten att spela och för att träffa nya människor.

– Nästa år blir det 10 årsjubileum, då blir det tårtkalas. Vi hoppas att vi får ett samarbete med Varbergs kommun, för vi skulle vilja kunna göra spelkonventet gratis och öppet för att alla.

Varberg Konvent

Det är Varberg Konvent som arrangerar Warcon Varbergs spelkonvent. Det var 2010 som föreningen Varberg konvent startades som är ett samarbete mellan några lokala ungdomsföreningar i Varberg.

Klicka på bilderna för att kolla in hur årets spelkonventet ser ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.